Route en bereikbaarheid

ADRES:  RICHTER 5, 3600 Genk

Herkenningpunten in de buurt: de kerk van Bret-Gelieren, de rotonde op de Weg naar As, de scholen, het Atlas College (Sint-Jan Berchmans), het Lyceum, het Atheneum, De Richter. de sporthal (Wara volleybal),

PER AUTO

Route vanaf Genk centrum (rotonde Europalaan) of Waterschei

U volgt de Weg naar As in Genk (dat is de baan bergop tussen de rotonde op de Europalaan aan Shopping1/Molenvijver/ A.Remansstraat en de het kruispunt "Bascule" aan de André dumontlaan/Wiemesmeerstraat in Waterschei).
U draait tegenover het Atlas College (Sint-Jan Berchmans) op de Bret de zijstraat ”Richter” in. Komende van Genk is de Richter de straat naar rechts vlak voor de rotonde met de collegelaan. Komende van Waterschei is de Richter de eerste straat naar links vlak na de rotonde met de collegelaan.
Apotheek Richter ligt aan de linkerkant.

Route vanaf E314

Vanaf de E314 neemt u de afrit 32 richting Genk Centrum-ZOL.  Zo komt u op de Europalaan.  Hier neemt u na 0.5 tot 1 km de afrit "Bret-Gelieren", dit is de eerste afrit. Aan het einde van deze korte (5 tot 10 meter) afrit draait u naar links op  de Neerzijstraat. Aan het enkele meters verder gelegen T-kruispunt met de Waterstraat volgt u de Neerzijstraat naar rechts. Als u de bochten in de weg gewoon volgt, rijdt u vanzelf de Richter op. Aan het V-kruispunt dient u rechts te houden. Even voorbij de volleybal velden en sporthal, na de kruising met de Annunciadenstraat, ligt Apotheek Richter aan de rechterkant.

Apotheek Richter heeft een ruime eigen parking voorbehouden voor patiënten.  Er is ook veel parkeergelegenheid langs de openbare weg vlakbij Apotheek Richter

PER FIETS

Er ligt een fietspad langs de route beschreven voor de auto’s vanaf Genk centrum of Waterschei.

Voor de gebruikers van het fietsroute-netwerk: de apotheek ligt ongeveer halfweg tussen knooppunten 73 en 30 en halfweg tussen knooppunten 509 en 250.  Aan het kruipunt van de Sint Lodewijkstraat en de Zagerijstraat dient u even van de route af te wijken door het Piehpelplein op te rijden tot aan de Richter (ongeveer 100m).

PER BUS

De bushaltes College Genk en De Richter liggen op wandelafstand van Apotheek Richter.

Buslijnen van het stadsnet Genk:  lijn G1 en G7 halte College en lijn G4 halte De Richter

andere buslijnen voor de halte College Genk zijn o.a. lijn  8, 9, 10, 11, 31, 33, 40, 44

De wandelafstand vanaf halte College Genk is ongeveer 100m en die vanaf halte De Richter 400m.

 

Terug naar de homepagina